Leva på hotell

Att bo på hotell en längre tid kan ha flera orsaker. Det kan bero på pendling mellan jobb- och bostadsort, semester eller att man äger hotellet, förutom många andra skäl förstås. Petter Stordalen till exempel, som är en välkänd hotellägare, har säkert bott på alla betydelsefulla hotell i världen som man kan tänka sig.

Som hotellägare är det riktigt praktiskt att anlita en fastighetsförvaltning som sköter om det mesta av det praktiska. Det kan röra sig om felanmälan och all annan praktisk service men också att handha alla myndighetskontakter.

Som ägare är det bra att prova på olika hotell för att se vilken service som kan passa bra in på det egna hotellet. Som hotellgäst, oavsett vilken orsak man har till varför man bor på hotell en längre tid, är servicenivån en viktig del av upplevelsen.

Hotellvistelsen börjar redan vid bokningen. Var försiktig och kolla upp alla detaljer i förväg så vistelsen inte blir obekväm utan något du gärna gör om istället. Ta bara datumet som exempel. Om resan gått igenom tidszoner så finns risken att man bokar fel datum. Ett sådant misstag vill man ju undvika så klart.

Reser man med barn så behöver man inte nöja sig med hotell som är alltför inriktade på vuxna. Det finns fina, bekväma och bra hotell som är väl anpassade för barn också. Det kan finnas aktiviteter där som dagligen håller barnen sysselsatta. Det kan finnas små plaskdammar för de riktigt små barnen till exempel. Hotell som passar

barn är inte svåra att hitta. Speciellt inte på charterorter eller andra platser där det är vanligt med barnfamiljer.

Vare sig man är hotellägare eller en person som behöver få lugn och ro eller kanske arbetsro på hotellet så finns det bra hotell avsedda för vuxna.

Det gäller bara att fundera ut i förväg vilka behov man har för att få en så bra hotellvistelse som möjligt. Självklart spelar det stor roll vad hotellpriset är och var hotellet ligger. Är det långt ifrån eller nära de områden som man behöver röra sig i om dagarna? Allt kan man inte få veta genom internetsidor utan det kan vara bättre att ringa och fråga. Det är alltid bättre att fråga för mycket än för lite innan man bokar så att tiden på hotell motsvarar ens förhoppningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.