Ovanliga hotell i Sverige

Sverige är fantastiskt vackert och många har tagit tillfället att upptäcka många av vårt lands undangömda smultronställen under pandemin. Vi har fler ovanliga och udda svenska hotell än vad många känner till. Dessa hotell bjuder sina gäster på en annorlunda och oförglömlig upplevelse. Givetvis är det skönt att bo på ett traditionellt hotell över en helg men de ovanliga hotellen kommer att ge dig och din familj minnen som består.

Visby Börs – Gotland

Trots alla hotell och boenden på Gotland finns det ett hotell som inte är som alla andra. I hjärtat av Visby finns hotellet Visby Börs som är ett unikt, spännande och annorlunda hotell. Här kommer du att få en resa till 1800-talet med en inredning som kanske påminner om en gammal lyxig ”bordell”. Visby Börs har åtta rum och varje rum har olika teman. Intressant nog var fastigheten tidigare en biograf kallad Röda Kvarn. Här finns ett mysigt bibliotek, sköna sammetssoffor, en festsal kallad S:t John’s hall och givetvis en välfylld bar.

Bo som en fyrvaktare på Öland

På Öland finns möjlighet att bo som en fyrvaktare på Segerstads fyr. Denna vackra och mytomspunna fyr är belägen på sydöstra delen av Öland och bjuder gästerna på en otrolig utsikt. Själva boendet är i fyrvaktarbostaden där fyren är belägen i trädgården, endast några meter från huset. 1883 tändes fyren för första gången och var i funktion till 1967 med en fyrvaktare och fyrmästare som bägge bodde i bostaden. Även om fyrvaktarbostaden har moderniserats har man behållit den gamla och unika charmen. Det här är ett hotell som fågelskådare kommer att älska på grund av omgivningens rika fågelliv.

Hotell vid hav och sjö

Många har hört talas om undervattenshotell runt om i världen där gäster kan njuta av färgglada tropiska fiskar som simmar runt hotellets fönster under ytan. Men även Sverige har ett undervattenshotell kallat Hotell Utter Inn som ger sina gäster en undervattensupplevelse i svenska Mälaren (i Västerås). Det finns endast plats för två personer i ett rum som är beläget cirka tre meter under ytan. Rummet har utrustats med panoramafönster så att gästerna kan uppleva det marina livet i svenska vatten. Varför inte ge dig ut på ett äventyr i något av de ovanliga hotellen i Sverige inför en kommande försäljning i Stockholm av din bostad? När du säljer din villa eller bostadsrätt kommer Boneo att göra det enklare för spekulanter att hitta deras drömhus i Stockholm. Hos Boneo online samlas försäljningsobjekt från flertalet av Stockholms olika mäklarfirmor, vilket gör det lättare för köpare att hitta den bostad de letar efter.

Upplev vildmarken eller bo i ett träd

Om du vill uppleva en vistelse i naturen och bo utan rinnande vatten och elektricitet är Kolarbyn Eco Lodge det perfekta hotellet för dig. Detta är ett spännande hotell där gästerna får övernatta på fårskinnsfällar i en kolarkoja som är utrustad med öppen spis. Maten får du laga själv men råvaror kan du få från Kolarbyn. Om du vill känna på hur det är att bo ekologiskt och miljövänligt på riktigt är detta det rätta valet för dig.

Om du vill prova på att bo i ett träd i den norrländska naturen är Tree Hotel det perfekta valet. Detta ovanliga hotell i Harads (Bodens kommun) har nått internationell uppmärksamhet. Här kan du bland annat bo i ett rymdskepp (UFO) eller i “Bird’s nest” som liknar ett fågelbo.