Vanliga misstag när du bokar hotell

Det kan låta väldigt enkelt att boka ett hotell. Hotell bokas ju av människor varje dag, så vad skulle kunna gå fel? Ja, om sanningen ska fram – ganska mycket! Det finns ett flertal saker som är lätta att missa i samband med bokningen och som sen kan komma att förstöra hela semestern för dig och ditt sällskap. Vi har listat de vanligaste bokningsmisstagen så att du vet exakt vad du ska undvika (eller inte undvika) när du bokar hotell!

1. Bokar du hotell och flyg separat? Då är det viktigt att du har koll på både datum och tid. Olika tidszoner kan ställa till stora problem om du inte har haft ordning på bokningen.

2. Hotellet visar i de flesta fall bara upp bilder på sina absolut bästa rum, men räkna inte med att få ett. Detta gäller speciellt för den som bokar via resebyråer online. Ett bra sätt att höja standarden på rummet är genom att bli medlem på hotellets egna hemsida och boka därifrån.

3. Att boka för snabbt är ett väldigt vanligt misstag som kan leda till stora problem. Kanske glömmer du att kolla upp hur centralt hotellet är, vilka måltider som ingår, om internet är gratis eller om du måste betala extra för luftkonditionering.

4. Det går att mixtra en hel del med fotografier, som de flesta redan vet. Utgår därför från att hotellet vill visa upp sin bästa sida. Läs omdömen och recensioner från tidigare gäster och titta även på gästbilder om sådana finns tillgängliga.