10 tips när du bokar hotell

Det finns en hel del saker man kan göra och tänka på, för att göra en hotellupplevelse till en fröjd.

Dels handlar det om smarta val, som kan spara en hel del pengar, vilket möjliggör att man istället kan resa fler gånger per år, dels för att det ska kännas bekvämt på själva hotellet. Här kommer fyra bra tips att ha i åtanke.

De billiga dagarna

Det finns förstås billiga och dyra dagar. Ofta tvingas vi ta de dyra dagarna, som fredagar, för att vi inte planerat ordentligt. Hinner man planera sin ledighet i förväg, kan det löna sig att ta in på hotellet redan på torsdagen. Ett alternativ är att ta in på hotellet på lördagsmorgonen. Man droppar då bara bagaget, och återkommer då rummet är klart. Här går att spara åtskilliga slantar. Kan man boka rummet på en söndag går det att göra fynd, då alla helgfirare ofta lämnar hotellen på den dagen. Det här gäller inte minst städer som London, där affärsresenärer ofta rör sig mellan fredagar och söndagar.

Anpassad klädstil

Anpassa din stil efter nivån på hotellet. Det finns inget så tråkigt som att kliva in på ett lyxhotell i flipp flopp skor och bermudashorts. Man kommer garanterat inte få lika bra service, för vi människor tenderar att vilja smälta in i omgivningen. Naturligtvis ska man se ut som man själv vill, om ingen särskild klädkod finns beskriven. Men upplevelsen blir garanterat bättre om man ligger i samklang med hotellet man valt. Det finns massor av åtgärder man kan se till att ha gjort innan hotellvistelsen. Att vara välklippt kan vara smart och göra att man känner sig fräsch och i synk med allt när man kliver in på lyxhotellet. Man behöver dock inte lägga allt för mycket pengar på detta. Ett tips är att göra små saker på egen hand, det kan handla om allt ifrån prisvärda lösögonfransar från Ardell till att bara skaffa en ny slips. Det är de små sakerna som gör det. Tvärtom, ifall man besöker ett billigt hotell, kan det vara skönt att vara väldigt ledigt kläd, om alla andra som rör sig på hotellet går runt i badshorts, kan en kostym kännas lite väl utpekande.

Tolka användaromdömen på rätt sätt

Att läsa vad andra anser om hotellen är ett bra sätt att få en realistisk bild över vad hotellet erbjuder. Främst kommer detta till tagna bilder över de olika utrymmena, då hotellets egna bilder många gånger är lite väl finputsade. Hotellgymmet kanske är lite mörkare än vad det framställs, och vyn utanför lite tråkigare än vad man kan tro. Däremot kan man inte ta allt som skrivs som en sanning. Långt ifrån alla omdömen är något som bör styra hur man själv väljer. Om majoriteten är missnöjda är det naturligtvis ett varningstecken, men man måste veta att alla som skriver inte alltid kan hålla undan känslorna. Kanske var vädret uruselt under besöket och det har färgat av hela helgen, och även gjort hotellet ”uruselt”. Det är helt enkelt svårt att avgöra vad omdömet egentligen bygger på. Ett hotell kan exempelvis inte belastas för dåligt väder, eller dåliga restauranger på gatan utanför.