Inred ditt hem som ett hotell

Hotell har ofta vacker och genomtänkt inredning som ger en alldeles särskild atmosfär. Den speciella känslan möter gästerna redan i lobbyn och följer sedan med in i hotellrummen. Även restaurang och badrum på hotellen har ofta samma genomtänkta design som resten. Många tilltalas av hotellinredningen och önskar att de kunde få samma känsla i det egna hemmet. Med några enkla knep kan du göra så ditt hem känns mer som ett femstjärnigt lyxhotell. Här hittar du de bästa tipsen.

Inred med växter

Växter är nyckeln för att uppnå rätt hotellkänsla. I princip alla hotell, framför allt lyxhotell, har prunkande växter i alla rum. Låt blommor och växter ta plats i inredningen. Ställ fram stora vaser på bord och i hyllor. Glöm inte bort att inreda badrummet med växter för en mysig känsla. Vilka växter som passar just ditt hem beror på din inredningsstil. Pioner och gröna badväxter är fint för att skapa en exklusiv känsla i hemmet. Hos https://flo-rea.com/ hittar du massor med olika växter samt inspiration. Här kan du bland annat köpa egna blomsterlökar och fröer för att odla dina egna växter. Om du är nybörjare kan du läsa artiklarna i ”Odlingsskolan” på https://flo-rea.com/ där du hittar massor med tips, råd och inspiration om odling. Även personer med tidigare erfarenhet av odling hittar värdefulla råd på Floreas hemsida. Det finns alltid nya saker att lära sig när det kommer till odling. Att odla vackra blommor som kan användas i inredningen är kul och motiverande. Det är inte alltid resultatet som är det viktigaste, utan resan dit kan vara minst lika tillfredsställande.

Välj färger och material med omsorg

Färger och material är avgörande för att få den rätta känslan. Många lyxhotell har en tidlös stil som präglas av elegans. Välj gärna klassiska material och färger för den rätta atmosfären. Trä, linne, keramik, sammet och ekologisk bomull är bara några av många material som ofta finns på hotell. När det kommer till färger kan du ta ut svängarna om du vill och addera guld, mörkblått och skogsgrönt. Om du vill ha en mer romantisk stil väljer du gammelrosa, beige, greige och krämfärgat. Addera gärna detaljer i spets och välj blommor som passar den romantiska stilen, exempelvis rosa pioner.

Bo på hotell för mer inspiration

Om du vill få en rejäl dos av inredningsinspiration bör du checka in på ett lyxigt hotell en natt eller två. I Sverige finns det många ovanliga hotell om du får nya inredningsidéer. Du kan även bo på klassiska lyxhotell i Sverige eller utomlands för att inspireras av hur de använder sig av växter, lyxiga material och andra detaljer i inredningen.