Så bokar du hotell billigast

Ska du ut och resa? Kanske är det en behövd semester tillsammans med familjen som du ska boka eller så är det en resa tillsammans med vännerna. Du kanske även ska på företagsresa? Oavsett hur eller varför du ska resa utomlands så kommer du att vara i behov av boende. Vissa vill ha en väldigt hög standard på hotellet, medan andra nöjer sig med ett fräscht hotell och en skön säng. Det majoriteten av alla dock har gemensamt är att de vill hitta ett så billigt och bra hotell som möjligt, men för att lyckas med detta gäller det att man tar till några knep.

Att resa utomlands är något som alltid varit väldigt uppskattat och populärt, men på senare tid reser människor mer än någonsin. När du reser har du en möjlighet att fly vardagens ekorrhjul, men du får också chans att uppleva nya kulturer, traditioner och platser. Att ha tillräckligt med fickpengar är då nödvändigt och genom att boka hotell billigt kan du få mer pengar över till annat. På Vagabond kan du få förslag på mängder med härliga destinationer till din nästa resa!

Bästa bokningstipsen för ett billigare hotell

1. Boka inte din resa när människor reser som mest

Att resa under högsäsong kan kännas som en självklarhet, men vill du boka så billigt hotell som möjligt bör du undvika detta till varje pris. Kostnaderna för hotellnätter stiger med många hundralappar under högsäsong, ibland till och med tusenlappar. Res därför under lågsäsong och undvik högtider.

2. Använd dig av en lågpriskalender

Både hotellens egna hemsidor, flygbolag och resebolag brukar erbjuda vad som kallas för en lågpriskalender. I denna kalender kommer du snabbt att kunna se vilka datum som är absolut billigast att boka hotellnätterna på. Helger och röda dagar är vanligtvis de dyraste alternativen. Vill du ha det billigt bör du därför satsa på vardagar.

3. Stirra dig inte blind på stjärnorna

Bara för att ett hotell har många stjärnor så betyder det inte alltid att det kommer passa in på de önskemål eller förväntningar som du har. Ju fler stjärnor, desto dyrare! Läs istället omdömen och recensioner från andra gäster för att få en mer rättvis bild. Ibland kan ett billigare hotell med färre stjärnor vara ett riktigt bra kap!

4. Leta efter rabattkoder

På internet kan du i många fall hitta mängder med olika rabattkoder som du kan använda dig av när du ska boka hotell eller resor där hotell är inkluderat. Det finns dessutom många företag som du kan bli medlem hos för att få ta del av rabatterade priser. ICA är ett sådant exempel, men du kan också kolla vad ditt fackförbund har att erbjuda. Här är det inte ovanligt med förmåner inför resor!