Renovera hotellet – blotta takstolarna

Att renovera ett hotell kan vara spännande och roligt, men det är även ett sätt att ta fram hotellets rätta karaktär. Om ditt hotell är äldre har det säkert fina gamla takstolar i taket som skulle kunna tas fram och visas upp. På så vis får hotellet en högre takhöjd med en gammal och unik atmosfär.

Renovera hotellet varsamt – bevara dess charm

Det är något speciellt med gamla hus. Till skillnad från nya och moderna hus så är det som om de äldre har charm och personlighet. De verkar nästan ha byggts med mer känsla och kärlek än många av de moderna byggnaderna. Mer fokus verkar ha lagts på detaljer och bättre och mer robust material verkar ha använts. Den kombinationen kan vara det som gör att man upplever äldre hus som lite mer intressanta än moderna byggen.

Om det är dags att renovera ditt hotell så är det ett perfekt tillfälle att ta vara på dess charm och unika strukturer, speciellt om det är äldre än 50 år. Under gipsskivorna i taket kanske det döljer sig vackra gamla takstolar som man kan låta komma fram. Om det inte finns takstolar så kan man istället bygga till det då det hjälper till att bära upp taket. Låt takstolarna synas då det dels skapar en gammaldags känsla till hotellet samtidigt som takhöjden höjs markant och skapar rymd.

Lägg märke till om hotellet har andra detaljer under renoveringen. Då kan man passa på att framhäva dem så att de hjälper till att ge hotellet sin unika charm tillbaka. Kanske finns det stuckaturer i taket som man med hjälp av lite färg kan framhäva på ett bättre sätt eller finsnickerier som är trasiga och som man kan laga. Håll ögonen öppna efter gamla detaljer och se till att restaurera dem för att renovera hotellet på ett sätt som ger tillbaka dess forna glans.