Bästa knepen när du bokar hotell

Om du ska ut och resa så kommer du att vara i behov av en plats att sova, vilket betyder att du behöver boka ett boende. Det finns motell, vandrarhem och du kan även hyra ett rum hos en privatperson. Det absolut enklaste och smidigaste är dock att boka hotell, men att göra en hotellbokning kan vara enklare i teorin än vad det är i praktiken. På internet kan du få tillgång till ett flertal olika sidor som erbjuder dig möjlighet att jämföra priser på hotell mot varandra. Detta har i sin tur lett till att allt fler väljer att boka sitt boende vid nätet, men är onlinebokning det bästa alternativet?

Våra bästa hotellbokningstips

1. Få till ett bra pris

Priset är viktigt och avgörande för många resenärer. Man vill hitta ett så billigt boende som möjligt, samtidigt som man vill få ut så mycket hotell för pengarna som det bara går. Bokar du via internet kommer du att få tillgång till många bra funktioner som hjälper dig på vägen. Det är bland annat jämförelsesajter som ser till att du hittar de billigaste hotellnätterna, men det finns även lågpriskalendrar som underlättar sökandet.

2. Recensioner och omdömen

Många hotell lägger ner otroligt mycket tid (och photoshop) på att skapa så snygga och lockande bilder över hotellet som möjligt. Bilderna är dock inte alltid rättvisa med verkligheten. Se därför till att du använder dig av kundbilder och recensioner från tidigare gäster för att skapa dig en mer korrekt bild av hotellet som du är intresserad av.

3. Prioriteringar

Att hitta ett bra pris är naturligtvis trevligt, men stirra dig inte blind på kostnaden. Du måste även se till att hotellet kan erbjuda dig det du söker. Det kan t.ex. handla om frukost, aktiviteter, tillgång till pool och spa eller gratis parkering. Hur är det med balkong och behöver du betala extra för internet, luftkonditionering eller säkerhetsskåp.

4. Hur är det med läget?

Allt med hotellet som du har hittat passar dig till punkt och pricka, men hur är det med läget egentligen? Det här är något som väldigt många glömmer bort att titta närmare på och hamnar därför långt ifrån flygplatsen eller i ett område med mycket dåliga kommunala förbindelser eller svårigheter att få tag på taxi.